Vikarier inom förskola och skola

Som vikarie får du möjlighet att prova på arbeten som kan väcka ditt intresse för utbildning och arbete i framtiden. Du skaffar dig erfarenheter från olika arbetsplatser och kan knyta värdefulla kontakter.

Arbeta som timvikarie inom förskola och skola

Det kan vara ett bra extrajobb under tiden som du studerar eller du kanske vill jobba lite extra sedan du blivit pensionär? Fördelen är att du kan välja att arbeta när du har möjlighet.

Förskola

Som vikarie inom förskolan arbetar du i både mindre och större grupper med barn i åldern 1-6 år. Du arbetar till exempel med samlingar, utevistelser, vila och måltider.

Skola, anpassad skola och fritids

I skolan arbetar du antingen som lärarvikarie eller på fritids. Är du lärarvikarie kan du arbeta ensam i en klass och det finns en undervisningsplan som stöd för dig. Du kommer också att hjälpa elever att nå sina kunskapsmål och se till att de får bästa möjliga studiemiljö.

Anställningen som timvikarie

Du blir anställd som timvikarie på barn- och utbildningsförvaltningen och blir bokad av bemanningsenheten utifrån verksamhetens behov.

Du lägger in din tillgänglighet i vårt digitala bokningssystem Time Care Pool för att visa när du kan arbeta och du får information om bokningen via SMS. Är det akut på morgonen kontaktar bemanningsenheten dig via telefon och då bör du kunna inställa dig på arbetsplatsen inom 60 minuter.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är ansvarstagande, flexibel och har ett genuint intresse och en respekt för behovet hos varje barn och elev. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Det är meriterande om du är utbildad barnskötare eller har tidigare erfarenhet av att arbeta inom förskola eller skolverksamhet. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med barn, men det är inget krav. Goda kunskaper i svenska språket, tal och skrift är ett krav. Godkänd SFI nivå D. Du ska ha fyllt 18 år.

I våra verksamheter gäller lagen om registerkontroll (2000:873). För att du ska få arbeta som timvikarie måste vi ha ett godkänt utdrag från belastningsregistret.

Blanketten finns att hämta på polisens hemsida.

Till polisens hemsida

Om du blir kallad till intervju ska du ta med dig:

  • Utdrag ur polisens belastningsregister, utdraget är giltigt i ett år.
  • Godkända gymnasiebetyg.
  • Kontaktuppgifter till minst en referens.

Sök lediga jobb

Timvikarieannonser finns under lediga jobb på vår hemsida.

Till lediga jobb på arboga.se

Senast uppdaterad:

Kontakt

Bemanningen

Besöksadress
Rådhuset, Smedjegatan 5

Telefontider:
Måndag – torsdag 7.00–10.45 samt 12.00–16.00
Fredag 7.00–10.00 samt 11.45–14.30